MICKEY GILLEY – THE SONGS WE MADE LOVE TO / THAT’S ALL THAT MATTERS TO ME / YOU DON’T KNOW ME / PUT YOUR DREAMS AWAY

Hij is nu al 83 jaar maar nog steeds even actief als in zijn topperiode in de jaren zestig. We hebben het over pop- en countryzanger Mickey Gilley, geboren in Natchez, Mississippi maar zowat zijn hele leven opererend vanuit Nashville, Tennessee. Dat is niet zo ongewoon als je weet dat Nashville sinds jaar en dag als het Mekka van de countrymuziek wordt beschouwd en Mickey Gilley van dat genre zijn handelsmerk heeft gemaakt gedurende zijn totale muzikale carrière. Mickey Gilley is een neef van Carl McVoy, Jimmy Swaggart en niemand minder dan rock’n’roll-vedette Jerry Lee Lewis. Momenteel beleeft hij zijn oudere dagen samen met zijn gezin in Missouri.

In de sixties en seventies was hij één van de meest populaire country & western-artiesten, maar in de jaren ’80 verlegde hij zijn werkgebied meer en meer in de richting van de bravere popmuziek. Heden ten dage treedt hij nog steeds op en hij zingt dan een bloemlezing uit zijn uitgebreide hitencyclopedie. Zijn allergrootste hits waren “Room Full Of Roses”, “Don’t The Girls All Get Prettier At Closing Time” en zijn versie van de soulklassieker “Stand By Me” van Ben E. King, een nummer dat later opdook op de soundtrack van de film “Urban Cowboy” uit 1980, een film waarin ook de mechanische stier in zijn ‘Gilley’s Club’ in Pasadena, Texas een belangrijke rol kreeg toebedeeld.

‘Beat Goes On Records’ is het Britse platenlabel dat gekend en geroemd is omwille van hun digitale heruitgave van albumklassiekers uit de jaren ’60, ’70 en ’80, voormalige vinylplaten van artiesten die op een lange en succesvolle muzikale carrière kunnen terugblikken. Je kan dit werk als een soort muziekgeschiedenisles voor de volgende generatie(s) beschouwen. Voor de dubbel-cd van Mickey Gilley werd geopteerd voor vier van zijn platen die eind jaren ’70 en begin jaren ’80 op de markt zijn verschenen: “The Songs We Made Love To” uit 1979, “That’s All That Matters To Me” uit 1980, “You Don’t Know Me” uit 1981 en “Put Your Dreams Away” uit 1982.

Op geen van deze albums stonden zijn allergrootste hits want die dateerden al van de beginjaren ‘70, maar dat wil zeker niet zeggen dat er geen mooie liedjes op terug te vinden zijn. We krijgen veertig nummers te horen waarvan Mickey Gilley er zelf geen enkel heeft geschreven. Er zijn wel een paar coverversies van bekende hits van anderen, zoals “True Love Ways” van Buddy Holly, “That’s All That Matters” geschreven door Hank Cochran voor Ray Price en “You Don’t Know Me” van Eddy Arnold. De songs uit deze vier platen die in Amerika nog bovenaan in de countryhitlijsten konden belanden zijn “A Heartache Tomorrow”, “Lonely Nights” (zie video), “Put Your Dreams Away”, “Talk To Me”, “That’s All That Matters” en “True Love Ways”.

In 2017 trok Mickey Gilley opnieuw de opnamestudio in om er nieuwe songs en enkele herbewerkte klassiekers uit zijn grote repertoire in te blikken voor zijn nieuwste plaat “Kickin’ It Down The Road”. Vorige jaar nam hij met “Two Old Cats” bovendien ook nog een 13 duetten tellende album op met Troy Payne. Zijn ster op de beroemde ‘Hollywood Walk Of Fame’ in Los Angeles is dus meer dan verdiend en het waarom daarvoor kunt u ondermeer horen op deze fijne dubbelaar met vier van zijn albums.

(valsam)

 

 

TRACKLIST

Disc One:

THE SONGS WE MADE LOVE TO

The Song We Made Love To
Bye Bye Baby
Jr. P. Jones
Lonely Wine
I Don’t Feel Like No Hero Tonight
Just Long Enough To Say Goodbye
Tonight I’ll Help You Say Goodbye Again
Tying One On (To Take One Off My Mind)
Even The Good Can Go Bad
When I Lose You Anna

THAT’S ALL THAT MATTERS TO ME
The Blues Don’t Care Who’s Got ’Em
The More I Turn The Bottle Up
Jukebox Argument
Million Dollar Memories
The Blame Lies With Me
That’s All That Matters
True Love Ways
Lyin’ Again
So Easy To Begin
A Headache Tomorrow (Or A Heartache Tonight)

Disc Two:

YOU DON’T KNOW ME
Ladies Night
My Affection
Drinking Old Memories Down
She Left You (A Long Time Ago)
Tears Of The Lonely
You Don’t Know Me
We’ve Watched Another Evening Waste Away
Learning To Live Without You
Lonely Nights
Clinging To A Memory

PUT YOUR DREAMS AWAY
Talk To Me
Don’t You Be Foolin’ With A Fool
I Really Don’t Want To Know
If I Can’t Hold Her On The Outside
Put Your Dreams Away
Texas Heartache Number One
She Beats All I’ve Ever Seen
The Beginning Of The End
Honky Tonkin’ (I Guess I Done Me Some)
Rocky Road To Romance

Artiest info
Website  
 

Label: Beat Goes On Records

video